VUELTA 2016 – PARCOURS RIT 11: Colunga (Museo Jurásico) – Peña Cabarga 168,6 km   Leave a comment

Colunga

Colunga

Na de rustdag in Oviedo vertrekt het peloton vanuit Colunga aan de noordkust van Asturië met bestemming de Peña Cabarga. Het is pas de vijfde keer dat de Vuelta-karavaan in het prachtig natuurgebied van het Parque National del Macizo op de Peña Cabarga aankomt.

Museo Jurásico

Het startschot van de etappe valt ter hoogte van het natuurhistorisch Museo Jurásico. Vervolgens voert de rit in oostelijke richting zonder noemenswaardige hoogteverschillen. Op 46,9 kilometer van de meet volgt er in Suances in de provincie Cantabrië een sprint intermedio.

Langs de noordkust van het Iberisch schiereiland kan de wind een rol gaan spelen, maar het grootste obstakel is ongetwijfeld de Peña Cabarga een klim van de eerste categorie.

Peña Cabarga

Na 163 kilometer volgt de steile wand in het Cantabrisch gebergte de beruchte Peña Cabarga. De klim naar een hoogte van 566 meter duurt 5,6 kilometer maar het gemiddelde stijgingspercentage van 9,8 % is lastig te noemen. Het laatste deel op 800 meter voor de top is bovendien het zwaarste met passages die de 18% aantikken. Vanaf de top is nagenoeg de gehele kust van Cantabrië, de Baai van Santander en de provincies Vizcaya en Burgos te zien.

Vasil Kiryienka

Vasil Kiryienka

In de Vuelta 2013 schreef Vasil Kiryienka de 18e rit van Burgos naar de Peña Cabarga op zijn naam. De Wit-Rus uit Retsjytsa van Team Sky kwam na een solo van 40 kilometer alleen over de streep op de steile en lastige helling in de regio Castilië en León.

Door de factor tempo en de weersomstandigheden kunnen er in de rit serieuze verschillen in het klassement gaan ontstaan.

 

Posted 30 augustus 2016 by toncarnas in Ronde van Spanje, WorldTour

Tagged with , ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: