VUELTA 2016 – PARCOURS RIT 13: Bilbao – Urdax-Dantxarinea 213,4 km   Leave a comment

Bilbao

Bilbao

Vanuit Bilbao in de bestuurlijk autonome regio Baskenland koerst de karavaan in de langste etappe van deze editie van de Vuelta naar de gemeente Urdax in de provincie en regio Navarra.

De vertrekstad is bekend door het Guggenheim Museum aan de rivier de Nervión dat Bilbao ook buiten Spanje beroemd heeft gemaakt.

Guggenheim Museum

Guggenheim Museum

De renners rijden over heuvelachtig terrein met in totaal 4 heuvels van de derde categorie richting San Sébastián. Na 99 kilometer volgt de eerste hindernis met punten voor het bergklassement. Het is de Alto Monte Igueldo ( 340m – 5,3 km – 6,2%) in de provincie Guipúzkoa.

Na een korte afdaling zet het peloton koers naar de volgende helling de Alto de Aritxulegi (435 m).Het is een klim van 6,2 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,5%. Het steilste stuk tikt de12,5% aan.

Direct na de afdaling volgt er na 139 kilometer de derde helling van de dag de Alto Aguiña (550m). Zowel de lengte met 5 kilometer als het gemiddeld stijgingspercentage van 6,2% is lager dan de voorgaande klim.

spanje%20vlag  vlag-Frankrijk

De laatste beklimming van de dag de Puerto Lizaieta (435 m) ligt in het grensgebied van Spanje met de Republiek Frankrijk. Lang blijft de karavaan niet in het land met het nationale symbool “Marianne”. Na 20 kilometer passeren ze opnieuw de grens. Vanuit Echalar is de lengte van de klim 7,2 kilometer met een hellingshoek van 4,7%. Na het ronden van de top rijdt het peloton de Republiek Frankrijk binnen.

Hoewel er na de Puerto de Lizarrieta nog enkele klimmetjes volgen, zijn die niet lastig genoeg voor het bergklassement. De laatste 30 kilometer gaat het op en af, met in de finale een afdaling naar Urbax-Dantxarinea (82 m).

Urdax

Urbax – Dantxarinea

Het is een rit voor aanvallers of sterke sprinters. De kans is groot dat de kanshebbers voor het klassement zich koest houden, want de rit is niet zwaar genoeg om grote verschillen te maken.

 

 

 

Posted 1 september 2016 by toncarnas in Ronde van Italie, WorldTour

Tagged with

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: