VUELTA 2016 – PARCOURS RIT 16: Alcañiz – Peníscola 156,4 km.   Leave a comment

Alcañiz

Alcañiz

Na de finish op de Aramón Formigal heeft het peloton een lange transfer achter de rug. De start is vandaag in Alcañiz in de provincie Teruel en was nog niet eerder een vertrekplaats in de Vuelta.

Vanuit de regio Aragón koerst het peloton in zuidelijke richting naar Peñíscola in de provincie Castellón. De aankomstplaats is een toeristisch stadje aan de zee ten noorden van Valencia.

Aan de kust ligt een stenen rots op 64 meter boven zeeniveau en daarop is een 14e-eeuwse burcht gebouwd. De Castillo Morella is strategisch gelegen op een schiereiland en gebouwd tussen 1294 en 1307 en staat op de ruïnes van een oude Arabische citadel.

De renners krijgen in de rit één helling van de derde categorie voorgeschoteld. De etappe voert dwars door het landschap van Aragón naar de Comunidad Valenciana.

etappe-16-profiel 2

Het eerste gedeelte van de etappe is glooiend en daarna gaat het peloton in een lange afdaling richting Vinaroz. In deze gemeente is er een sprint intermedio met punten voor de Clasificación por Puntos.

Halverwege de rit wacht er na 75,4 kilometer de Alto Castillo de Morella van de derde categorie. De lengte van de klim naar 950 meter is 3,4 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,2%. Het is geschikt terrein voor aanvallers om een kopgroep te formeren.

Peníscola

Peníscola

De etappe voert dwars door de provincie Castellón terug naar zeeniveau. De etappe eindigt aan het brede, zonovergoten en witte strand van het schilderachtige en historische Peñiscola, de finishplaats waar alles lijkt te wijzen op een massasprint.

Niet alle renners zullen er zin in hebben om er vandaag vol voor te gaan met nog enkele loodzware etappes in de derde week. Er liggen dus zeker kansen voor een ritzege voor de vrijbuiters in het peloton.

Na de finish wacht de renners een tweede welverdiende rustdag in de regio Comunidad Valenciana.

Posted 4 september 2016 by toncarnas in Ronde van Spanje, WorldTour

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: