VUELTA 2016 – PARCOURS RIT 17: Castellón/Lucena – Camins del Penygolosa 177,5 km   Leave a comment

Llucena

Na de rustdag blijft de Vuelta-karavaan in de regio Comunidad Valenciana. Het startschot wordt gegeven in Castellón voor een zware bergetappe naar Llucena in de provincie Castellón.

Het profiel van de rit nodigt de renners uit om hun klassement te positioneren en een nieuwe aanzet te geven. Een etappe met vier beklimmingen drie van tweede en één van de eerste categorie vermeld in het roadbook.

Imprimir

Na een korte aanloop in westelijke richting volgt na 20 kilometer de passage van de Alto del Desierto de las Palmas (425 m). De lengte van de klim van de tweede categorie is 7,3 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,1%. Het hoogteverschil bedraagt 398 meter.

Na 82,5 kilometer gevolgd door de Alto de la Serratella (850 m) van de tweede categorie De klim is 14,5 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 3,6%. Met een steilste sector van 9,3% en 288 hoogtemeters.

Na de afdaling komt het peloton op 68,3 kilometer voor de meet aan de voet van de volgende klim de Alto de Benasal (975 m).De klim van de derde categorie is 11,2 kilometer lang met een hellingshoek van 3%.

De traditionele loodzware slotklim is de Alto Más de la Costa (980m). Het is een 3,8 kilometer lange moordende Spaanse muur van de eerste categorie met een gemiddeld stijgingspercentage van 12,5%. De steilste sector kent een percentage die de 21% aantikt.

Camins Penyagolosa

Er komt waarschijnlijk een kopgroep die tactisch gezien een vrijgeleide krijgt en vroeg in de aanval gaat. Vervolgens een voldoende voorsprong opbouwt en de bonificatieseconden bij de finish bijeengaart. Het zou ook zo maar eens een verrassende dag voor renners met de lange adem en een explosieve eindsprint kunnen worden.

Castellón

 

 

 

Posted 6 september 2016 by toncarnas in Ronde van Spanje, WorldTour

Tagged with

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: