VUELTA 2016 – PARCOURS RIT 18: Requena – Gandía 200,6 km   Leave a comment

Requena

Requena

Vanuit het vertrek in Requena rijdt het peloton in zuidoostelijke richting terug naar de kust naar de finishplaats Gandia aan de Costa Blanca. Het schilderachtige stadje ligt 72 kilometer ten westen van Valencia en is gebouwd op 2 heuvels boven het dal van de Magro. Het is een belangrijk landbouwcentrum en een nieuwe startplaats voor de Vuelta. Het parcours voert de karavaan dwars door het binnenland van de regio Valencia.

Gandia is bekend terrein voor veel renners vanwege de vele trainingsmogelijkheden. Tal van ploegen houden in de winter hier hun trainingskamp. In het binnenland zijn er behoorlijk veel mogelijkheden om bergop te trainen.

Na 69,8 kilometer volgt er de beklimming van de Puerto de Casa del Alto met punten voor de Clasificación de Montana. De klim van de tweede categorie (1.085 m- 13,3 km à 3,8%) is niet al te lastig maar geschikt terrein voor aanvallers om een kopgroep te formeren. Een groep die vroeg in de aanval gaat is bijvoorbeeld niet volledig kansloos. Na passage van de top gaat het alleen nog in een dalende lijn.

Op 53,6 kilometer voor de streep wacht er in Ontinyent (350m) nog een sprint intermedio voor de Clasificación por Puntos. De klassementsrenners zullen daags voor de tijdrit en de laatste zware bergetappe naar de Alto de Aitana zich rustig maar wel alert houden.

Gandia

Gandia

Als het peloton in de finale bij elkaar blijft zullen de sprintersploegen het tempo bepalen en het commando overnemen voor een gecontroleerde koers eindigend in een massasprint in de straten van Gandia.

 

Posted 7 september 2016 by toncarnas in Ronde van Spanje, WorldTour

Tagged with

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: