Voorbeschouwing Giro Di Lombardia 2016   Leave a comment

como-panorama

COMO

Zaterdag 1 oktober staat de 110e editie van de Giro di Lombardia op het programma. De Koers van de Vallende Bladeren (la Corsa delle foglie morte) is 241 kilometer lang en telt 4.400 hoogtemeters. Het is de zwaarste ééndagskoers van het najaar met in dit jaar meer hoogtemeters dan in voorgaande edities. Het merendeel van de 4.400 hoogtemeters ligt in de laatste 115 kilometer van de koers.

lombardije1

Vanuit het vertrek vanuit Como, de stad aan het Comomeer, volgt al vroeg de Madonna del Ghisallo (754 m). Het is een lange, steile klim van 8,58 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 6,2%. Grote kronkelige stukken hebben stijgingspercentages die oplopen tot een venijnige 14 %. Het aantal te overbruggen hoogtemeters bedraagt 532 meter.

Madonna del Ghisallo

Madonna del Ghisallo

Traditiegetrouw worden de klokken van de kapel Santuario della Madonna del Ghisallo geluid wanneer de renners de top ter hoogte van het Museo Del Ciclismo passeren.

Halverwege de rit wacht in de provincie Lecco de langste klim van de dag naar de Passo Di Valcava (1.340 m). Het is een 11,8 kilometer lange klim van de eerste categorie met een gemiddeld stijgingspercentage van 8%. Het steilste stuk van de bergpas kent een percentage die de 21% aantikt.

Na 176 kilometer leidt de koers omhoog naar een nieuwe beklimming in de regio Bergamo de Sant ’Antonio Abbandonato (982m). Het is een 6,5 kilometer lange klim met een gemiddeld stijgingspercentage van 8,9%. Het steilste gedeelte tikt de 15% aan.

Daarna volgt de klim naar een hoogte van 931 meter van de Miragolo San Salvator. De lengte is 8,7 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 7% met een Max van 11%.

De top van de 962 meter hoge Selina bereiken de renners op 29 kilometer voor de meet. De lengte van de klim is 8,3 kilometer en heeft een gemiddeld stijgingspercentage van 7,1 %. Daarna gaat het in een dalende lijn richting de hoofdstad van de provincie Bergamo. Maar eerst volgt er nog op drie kilometer voor de streep een hellende strook met stijgingspercentages die de 12% aantikken.

VINCENZO NIBALI

VINCENZO NIBALI

Vorig jaar soleerde Vincenzo Nibali naar de zege in IL LOMBARDIA. De 30-jarige lo squalo dello Stretto ontsnapte tijdens de afdaling van de voorlaatste beklimming van de dag en kwam solo als eerste over de finish.

bergamo-city_2482635b

BERGAMO

 

 

 

 

 

 

Posted 30 september 2016 by toncarnas in WorldTour

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: