AERTS wint verrassend in PONT-CHÂTEAU   Leave a comment

20160124-_dsc6921

Toon Aerts

De 23-jarige Toon Aerts uit de Kempen in het noordoosten van België verrast de topfavorieten en wordt de nieuwe Europees kampioen veldrijden. Wout van Aert speelde op de achtergrond de ideale afstopper en hield het tempo laag genoeg om een aanval op de koploper te reduceren. Aan de finish hield Aerts 44 seconden voorsprong over op Van der Poel, die tweede werd en Wout van Aert die op de derde plaats eindigde.

20160124-_dsc6995

Michael Vanthourenhout

Door de ongewone weersomstandigheden werd het een razend snelle cross op een kurkdroog parcours. Dat bleek bij de start, bij 18 graden Celsius doken 29 starters in een razend tempo het veld in. De 22-jarige Michael Vanthourenhout uit Wingene in de provincie West-Vlaanderen toonde zich de snelste starter en dook als eerste het veld in. Mathieu van der Poel kende geen al te goede start en verloor enkele plaatsen. Maar korte tijd daarna nam hij zijn positie vooraan weer in.

Van der Poel maakte met aftredend Europees kampioen Lars van der Haar de cross hard en bracht alles weer samen voorin. Vervolgens versnelde Laurens Sweeck en ging er alleen vandoor.De 22-jarige Sweeck uit Heist-op-den-Berg in de provincie Antwerpen kreeg echter problemen bij de balken, waardoor Van der Poel de kloof terug kon dichten.

Laurens Schweeck

Laurens Schweeck

Op het moment dat Van der Poel terugkwam, kreeg Michael Vanthourenhout op het slechtst mogelijke moment af te rekenen met materiaalpech. De onbekende Fransman Boulot probeerde op de verrassing in te spelen en sprong weg uit de kopgroep, maar hij werd geremonteerd door Toon Aerts. Die kreeg echter een vrijgeleide van de achtervolgende groep en maakte ronde per ronde zijn kloof op de rest groter. Op twee ronden van het einde bedroeg de voorsprong van Aerts maar liefst 44 seconden.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: