ZLM TOUR- Beloftenwedstrijd wordt weer een ééndagskoers   Leave a comment

dsc_1035

Dit jaar kende de ZLM Tour nog drie ritten verdeeld over twee dagen, maar dat is volgend seizoen anders. Vanwege een lager budget blijft er maar één etappe in 2017 over. Dat maakte Omroep Zeeland bekend.

dsc_1078

De enige Nederlandse UCI Nations Cup U23-koers ziet met Roompot een hoofdsponsor afhaken en ook ZLM Verzekeringen gevestigd in Goes gaat de komende drie jaar afbouwen. Daartegenover staat de komst van de Duitse supermarktketen Lidl als sponsor, maar dat is niet voldoende om in 2017 een tweedaagse te organiseren.

Voorzitter Kees Veerhoek van de ZLM Tour hoopt dat Lidl de komende jaren de rol van ZLM wil gaan overnemen. Voorlopig blijft de koers echter ‘ZLM Tour’ heten.

_dsc7687

Volgend jaar staat de wedstrijd op zaterdag 15 april op het programma. De renners rijden dan een geheel Zeeuwse etappe van en naar Goes.

In april schreef Andreas Stokbro de laatste etappe van de ZLM Roompot Tour 2016 op zijn naam. De 18-jarige Deen was in het centrum van Goes sneller dan Ivan Garcia (Spanje) en Aksel Nömmela (Estland).De 22-jarige Noor Amund Grøndahl Jansen verzekerde zich van het eindklassement na op de eerste dag al de ploegentijdrit met zijn team te hebben gewonnen.

dsc_0987

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: