Ronde van Zeeland met mogelijke aankomst op Neeltje Jans 2017   Leave a comment

dsc_1050

De Ronde van Zeeland wil in 2017 terugkeren op de UCI-kalender. De organisatie heeft bij de internationale wielerunie een aanvraag ingediend om op 30 september een ééndagskoers te organiseren. Als finishlocatie heeft de organisatie het voormalige werkeiland Neeltje Jans op het oog. Vorig jaar eindigde hier nog een etappe in de Tour de France.

De wedstrijd krijgt een herstart dankzij diverse sponsoren en gaat verder onder de naam Tacx Pro Classic. Eind november worden de plannen tijdens een persconferentie wereldkundig gemaakt.

_dsc2668

De koers werd onder de naam Ronde van Zeeland Seaports voor het laatst georganiseerd op 21 maart 2015. De Zeeuwse polderwegen met 12 kasseistroken vormden het decor van de Ronde georganiseerd door de Stichting Zeeuws Wielerweekend. De koers werd door de harde noordelijke wind met veel regenbuien onder zware omstandigheden gereden waardoor het veld snel uit elkaar viel. Van de kleine 150 renners bij de start passeerden er slechts 20 de streep.

_dsc2706

De koers werd geheel verreden in Zeeuws-Vlaanderen in het meest zuidwestelijke gedeelte van Nederland. De start en aankomst was in Terneuzen. De havenstad aan de Westerschelde waar het hoofdkantoor van naamgever Zeeland Seaports is gevestigd.

_dsc4808

Iljo Keisse

De 4e editie van de Ronde werd gewonnen door Iljo Keisse. De Belgische renner uit Gent van Etixx-Quick Stepp kwam samen met zijn ploeggenoten Lukasz Wisinowski en Niki Terpstra over de streep in Terneuzen.

Niki Terpstra

Niki Terpstra

Na de ontsnapping van het drietal van de internationaal georiënteerde wielerploeg van manager Patrick Lefevere, was de enige Zeeuwse profkoers al snel van alle spanning ontdaan. Bij het passeren van de Sluiskiltunnel, op 50 kilometer van de finish, had het trio al een voorsprong van meer dan drie minuten. Het drietal slaagde erin om uit de greep te blijven van de achtervolgers, waardoor zij onderling mochten uitmaken wie er als eerste de finish mocht passeren.

_dsc2594

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: