Utrecht denkt na over mogelijke start Vuelta in 2020   Leave a comment

Utrecht

GemeenteUtrecht_logo_verkleind

Het jaar 2020 kan wel eens uitdraaien op een Nederlands wielerjaar. De provincies Groningen en Drenthe doen dat jaar een gooi naar het WK op de weg, terwijl Utrecht nadenkt om in dat seizoen de Vuelta a España naar de Domstad te halen, meldde RTV Utrecht.

De Domstad Utrecht wil graag de gegadigde zijn voor de start van de Vuelta a España 2019. De directeur Javier Guillen van de organisatie (ASO-Unipublic) lijkt echter te kiezen voor het Spaanse Levante.

Javier Guillén

“Onze voorkeur gaat uit naar 2019, want dan is er geen EK voetbal, WK voetbal. Maar we denken ook serieus na over 2020”, vertelt Cor Jansen, voorzitter van het Business Peloton Utrecht.

Ook de provincie Noord-Brabant heeft interesse in de Spaanse wielerronde van 2019 of 2020

Den Bosch

Den Bosch

In 2016 maakte Den Bosch een kans op de start van de Giro ’Italia. Maar op verschillende vlakken sloop er twijfel binnen voor de Bossche ambities. Zo was het niet duidelijk of de Giro in 2016 wel of niet in Nederland zou .starten. Er bestond ook onzekerheid of Den Bosch zich überhaupt wel kandidaat wilde stellen. Ook de benodigde gelden het evenement zou de provincie 6 miljoen kosten vormden een probleem.

In 2017 brengt de Vuelta a España mogelijk na lange tijd weer een bezoek aan de Canarische Eilanden. De organisator ASO/Unipublic heeft plannen voor in totaal 4 etappes op Gran Canaria en Tenerife.

In een eerder stadium liet ASO/Unipublic weten positief tegenover een Vuelta-start in Utrecht te staan. Het zou de eerste stad ter wereld zijn die de drie grote rondes mag ontvangen.

Posted 7 november 2016 by toncarnas in Nieuws, Ronde van Spanje

Tagged with ,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: