Team LottoNL-Jumbo kiest bewust voor Zoetermeer.

media_xll_2615111

Team LottoNL – Jumbo zal zijn intrek nemen in het nieuwe business park gevestigd rond de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer.

Belangrijke reden om voor het Dutch Innovation Park in Zoetermeer te kiezen is de ontwikkeling rondom de nieuwe topsportlocatie “Transportium”, het plan waarbij er twee 400 meter ijsbanen, een topmedisch centrum, een hotel, en een topsporthal gebouwd worden op het stuk grond tussen Zoetermeer en Lansingerland met een uitstekende bereikbaarheid langs de A12.

Op donderdag 20 november hebben Jac Orie en Richard plugge van de gecombineerde schaats/wielerploeg een contract getekend met de Dutch Innovation Factory.

1myh3hsg17y0t0qq

 

Dat heeft de leiding van het grootste professionele schaats- en wielerteam van Nederland bevestigd. De Dutch Innovation Factory zal fungeren als uitvalsbasis van de ploeg.

,,Je ziet hier innovatie, talentontwikkeling en kennisdeling. Die vormen voor ons de sleutel,” vertelt Richard Plugge. , Tegelijkertijd krijgen we de kans om mee te werken aan het nieuw te ontwikkelen TranSportium, het unieke sportproject dat hier de komende jaren gestalte krijgt.”

De Dutch Innovation Factory (DIF079), biedt enorme mogelijkheden met een Faculteit voor IT & Design, incubator Crosspring/Lab en een samenwerking met een tiental ICT-bedrijven en ligt dadelijk niet ver weg van de schaatstempel.

Deze maand nog liet de KNSB weten samen te willen werken met de initiatiefnemers van het Transportium, waarbij er afspraken zijn gemaakt over de komst van grote schaatstoernooien naar de stad.

Bedoeling is dat er in het seizoen 2019/2020 voor het eerst wedstrijden plaatsvinden op de ijsbanen van Zoetermeer, de derde gemeente van de provincie Zuid-Holland. De initiatiefnemers werken op dit moment aan het rondkrijgen van de financiering.

Ook de lokale overheden zijn enthousiast, blijkt uit de reactie van wethouder Mariette van Leeuwen. , Deze wieler-schaatsploeg van internationaal niveau geeft een geweldige impuls aan ons (top)sportklimaat. En dat niet alleen, deze sporters kunnen ook de andere sporters en talenten in Zoetermeer en de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag stimuleren en inspireren.”

Team Lotto-Jumbo werd dit jaar opgericht en heeft een flink aantal topsporters onder contract staan, waaronder Sven Kramer, Robert Gesink en Stefan Groothuis.

KennisPark-LR-600x390

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.