Tourselectie 2012 – Team Europcar

Vorig jaar had het team een geweldig jaar met 22 overwinningen.

Thomas Voeckler droeg 10 dagen de gele trui in de Tour. Hij verloor de trui pas in de laatste bergrit en eindigde als vierde in het eindklassement.
Dit jaar won Thomas Voeckler op imponerende wijze de 52e editie van de Brabantse Pijl. De 32-jarige TT wist na een solo van 27 kilometer met een ruime voorsprong alleen over de meet in Overijse aan te komen.De laatse weken kampte Voeckler echter met een onwillege knie waamee hij rondreed. Afgelopen weekend deed hij ook niet mee aan het Frans Nationaal Kampioenschap op de weg. Hij is echter toch op tijd hersteld en fit verklaard.
Europcar kan in de Tour toch over Voeckler beschikken.

Pierre Rolland behaalde de witte trui van het jongerenklassement in de Tour en won de 19e etappe naar de Alpe d’Huez., Rolland reed in de slotkilometers van de Alpe d’Huez Samuel Sanchez en Alberto Contador uit het wiel en zorgde voor de eerste Franse zege in deze Tour.
In februari van dit jaar won hij de derde etappe in de Etoile de Bessèges.

Selectie Team Europcar
Giovanni Bernaudeau, Cyril Gautier, Yohann Gène, Vincnt Jérôme, Christophe Kern, Pierre Rolland, Thomas Voeckler (Fra), David Malacarne (Ita) en Yukiya Arashiro (Jap).

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.