Sagan verslaat Gilbert in Overijse en wint de Brabantse Pijl.

Peter Sagan
Peter Sagan

Peter Sagan heeft woensdag de 53ste Brabantse Pijl gewonnen. De Slowaakse renner van Cannondale bleef in een sprint-á-deux zijn vluchtmakker de regerend wereldkampioen Philippe Gilbert (BMC) net voor. Kort achter dat tweetal eindigde Björn Leukemans (VCD) als derde voor Sylvain Chavanel (OPQ). Simon Geschke (TAS) werd vijfde.

Sagan en Gilbert toonden op het lastige parcours een goede vorm voor de Amstel Gold Race, waarin ze zondag gelden als favorieten.

Van de podiumklanten had Leukemans zich het vroegst in koers laten zien toen hij nog voor het ingaan van de slotlus met zijn landgenoot Stijn Devolder (RLT)was aangesloten bij enkele vroege vluchters. Het zestal zag in de slotkilometers een groepje aansluiten met onder anderen Gilbert, Sagan en Simon Geschke, de Duitse kopman van Argos-Shimano.

Sagan werd door zijn medevluchters op de proef gesteld, maar counterde iedere aanval om uiteindelijk Gilbert in de sprint te verslaan. Eerder won de Slowaak dit jaar al Gent-Wevelgem, terwijl hij tweede werd in Milaan-San Remo, de E3 Harelbeke en de Ronde van Vlaanderen.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.