Selectie Giro d ´Italia 2013: Lotto-Belisol

Lotto Belisol
Lotto Belisol

Lotto-Belisol staat eind volgende week zonder een echte kopman aan de start van de 96ste editie van de Giro d ‘Italia. Dat blijkt uit de selectie die de Belgische WorldTour-ploeg heeft vrijgegeven. Zoals al eerder bekend maakt de Nederlander Dirk Bellemakers in Italië zijn debuut in een grote ronde.

De wielerformatie rekent op Italiaanse wegen met vooral op Francis De Greef voor het algemeen klassement en Kenny Dehaes voor de sprintetappes.

Francis De Greef finishte in 2012 als negentiende in de eindstand. ‘Ook dit jaar trekt de 28-jarige Antwerpenaar met klassementsambities richting Italië’, klinkt het.

Kenny Dehaes, dit seizoen al twee keer succesvol, start eveneens met de nodige ambities. Dehaes won in maart de elfde editie van de Handzame Classic (cat. 1.1). Na 195 kilometer van Bredene naar Handzame was de 28-jarige Brusselaar de snelste in een massasprint. Na de finish kwam Kenny Dehaes nog zwaar ten val toen hij het zegegebaar maakte en de wind zijn voorwiel wegblies.

In februari van dit jaar won Kenny Dehaes op Mallorca de Trofeo Palma. De 28-jarige Dehaes bezorgde zijn ploeg de achtste seizoenzege door na tien ronden van 11.6 kilometer de sprint te winnen van Tyler Farrar (Garmin – Sharp) en Ben Swift (Sky Procycling)

Ook Lars Ytting Bak, vorig jaar nog winnaar van de 12e etappe, maakt deel uit van het negental, net als de talentvolle klimmer Tim Wellens die op 1 juli 2012 een contract voor 2,5 seizoen bij de ploeg tekende. Tim Wellens was in die periode laatstejaarsstudent Elektrotechniek.

Olivier Kaisen kwam ten val in de vierde etappe van de Ronde van Turkije en moest gehecht worden aan een open wonde aan het dijbeen. In de tussentijd heeft hij moeten afzeggen voor de Giro. Vorig jaar werd de Waal nog uitgeroepen tot de meest strijdlustige renner in de Giro. Brian Bulgac is opgeroepen om hem te vervangen.

  • Het is de tweede keer dat de 25-jarige Nederlander aantreedt in een rittenkoers van drie weken. Vorig jaar reed hij de Giro d’ Italia al uit.

In 2012 slaagde Adam Hansen in zijn missie om in één jaar drie grote rondes uit te rijden. Hansen startte met een 94e plaats in het eindklassement van de Giro d ‘Italia. In de Tour de France eindigde Hansen dat jaar als 81e in het eindklassement en in de Vuelta a Espana werd hij 123e. Hansen is na Neil Stephens (1992) de tweede Australiër die de drie grote rondes in één jaar uitrijdt.

  • Selectie Lotto-Belisol :

Lars Ytting Bak, Dirk Bellemakers, Francis De Greef, Kenny Dehaes, Gert Dockx, Adam Hansen, Brian Bulgac, Tim Wellens en Frederik Willems.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.