GIRO 2013 PARCOURS RIT 7: SAN SALVO – PESCARA

giro-2013-parcours-etappe-7-620 TPescara?????????????

San Salvo, gelegen op enkele kilometers van de Adriatische Zee, is vrijdag 10 mei de startplaats voor de 7e etappe van de Giro 2013. Via de heuvels van de regio Abruzzen trekken de renners richting het noorden. Na 177 kilometer eindigt de etappe in de kustplaats Pescara.

Hoewel er de eerste honderd kilometer geen bergpunten te verdienen zijn, betekent dit niet dat het parcours vlak is. De hele dag gaan de renners heuveltje op, heuveltje af. Het lijkt op een lastige rit uit de Tirreno Adriatico. Iedere renners voelt zich kanshebber en dat betekent oorlog in het peloton.

In de laatste vijftig kilometer van de etappe zijn heel wat punten voor de bergtrui te scoren, maar daar zal in deze rit door Centraal Italië wel stevig voor gestreden moeten worden. De laatste lastige helling bevindt zich op circa 6 kilometer van de finish. Wie nog wat wil proberen, moet hier wegspringen, om vervolgens in vliegende vaart af te dalen naar de badplaats Pescara.

Pescara is een echte wielerplaats want het is de woonplaats van Danilo Di Luca en de familie Maschiarelli. Maar ook bekend als de woonplaats van Matteo Rabottini. Vorig jaar won hij de koninginnenrit van de Giro 2012. Rabottini zal zich zeker in de finale laten zien, want het is echt een etappe voor aanvallers als hij. Bovendien is de sponsor Vini Fantini(wijnproducent) afkomstig uit deze streek. De inwoners van Pescara kunnen zomaar een landgenoot zien winnen.

Onderweg komen de renners langs San Salvo, Cupello, Monteodorisio, Lido di Casalbordino, Paglieta, Lanciano, Castel Frentano, Chieti, Villamagna, San Silvestro, Lanciano, Chieti Tricalle, Chieti Scalo om vervolgens aan te komen in Pescara

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.