Vuelta 2013 – Selectie: Team Lampre-Merida

TEAM LAMPRE-MERIDA
TEAM LAMPRE-MERIDA

De Italiaanse ploeg Lampre-Merida heeft haar negen renners voor de Vuelta a España bekendgemaakt. Het lijkt vooral uitkijken naar Michele Scarponi, Winner Anaconda en Simone Stortoni wat zij kunnen presteren in de bergen. Maximiliano Riche en Massimo Graziato worden uitgespeeld in de sprint. Diego Ulissi en Manuele Mori voor de ontsnappingen en etappezeges en Luca Dodi en Matteo Bono als perfecte knechten.

De Giro d ’Italia werd dit jaar flink gehinderd door de weersomstandigheden. Cols werden door de hevige sneeuwval geschrapt en de 19e rit van Ponte di Legno naar Val Martello werd zelfs helemaal geschrapt. In het eindklassement van deze  barre Giro eindigde Michele Scarponi op de 4e plaats.

Diego Ulissi schreef dit jaar het eindklassement van de Settimana Coppi e Bartali op zijn naam. In totaal werden drie etappes gewonnen door Lampre-Merida. Diego Ulissi, Damiano Cunego en Adriano Malori wisten alle drie een etappe te winnen

Ulissi mocht zich ook de eerste leider in de Tour de Pologne noemen. Na een 184,5 kilometer lange etappe over Italiaanse bodem kwam de 24-jarige Italiaan van Lampre-Merida als eerste aan bovenop Madonna di Campiglio (11 km á 6,5%).

De renner die een speciale aandacht verdiend is de Colombiaan Winner Anacona. Vorig jaar verraste hij het Vuelta-publiek meermaals met zijn klimmerscapaciteiten. Zo eindigde hij in onder meer de bergetappe naar Collada de la Gallina (Andorra) als achtste en kwam hij samen met Robert Gesink over de streep. Het leverde de aanvalslustige renner van Lampre-Merida een negentiende plaats op in de eindrangschikking.

Het is echter afwachten hoe het met de vorm is van de 25-jarige. Op eerste Kerstdag 2012 botste hij tijdens een training in Bogota (Colombia) op een hond, brak daarbij zijn enkel en ontwrichtte zijn schouder. Mede daardoor startte hij zijn seizoen pas in de Tour de Pologne, maar kon daar – evenals in de Eneco Tour – geen goede resultaten neerleggen.

De selectie bestaat uit zeven Italianen en twee Zuid-Amerikanen.

Selectie Team Lampre – Merida:

MICHELE SCARPONI, WINNER ANACONA, SIMONE STORTONI, ARIEL MAXIMILIANO RICHEZE, MASSIMO GRAZIATO, DIEGO ULISSI, MANUELE MORI, LUCA DODI, MATTEO BONO.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.