WK FIRENZE 2013: Australiër Howson wereldkampioen tijdrijden bij beloften

          Australie                Damien Howson                   AUSTRALIE T

Damien Howson is de nieuwe wereldkampioen tijdrijden bij de beloften. De 21-jarige Howson was vandaag de beste in een tijdrit over 42,79 km tussen Pistoia en Florence.

Vooraf gold de Australiër al als kanshebber en maakte zijn favorietenrol meer dan waar. Na Luke Durbridge en Jack Bobridge is Howson de derde Australische wereldkampioen tijdrijden bij de beloften.

De Australiër, die volgend jaar voor Orica-GreenEdge rijdt, liet 49.49 klokken, met een gemiddelde van meer dan 52 km/u. Het zilver ging naar de Fransman Yoann Paillot op 57 seconden.

Lasse Norman Hansen kwam één seconde tekort om het zilver mee naar Denemarken te nemen en moest genoegen nemen met brons. Campbell Flakemore en Lawson Craddock completeerden de top-vijf. Vooral de prestatie van Craddock was opzienbarend, gezien het feit dat hij onderweg tegen de grond was gegaan. De Amerikaan Craddock gaan we volgend jaar terugzien in het tricot van Argos-Shimano.

De Nederlandse deelnemers wisten niet in de top-twintig te eindigen. Dylan van Baarle werd 23ste en Sjors Roosen noteerde de 48ste tijd.

Vorig jaar eindigde de jonge Australier Howson bij het WK tijdrijden in Valkenburg op de derde plaats. Begin dit jaar werd hij zowel Australisch kampioen als kampioen van Oceania.

In Olympia’s Tour behaalde hij twee tweede plaatsen in de tijdritten en vorige maand werd hij achter toekomstige Garmin-Sharp renners Dylan van Baarle en Lasse Normann Hansen derde in de Internationale Thüringen-Rundfahrt U23.

Ook Norman Hansen is volgend jaar op het hoogste niveau te zien. De Deen koerst dan voor Garmin-Sharp, waar hij een ploeggenoot van Dylan Van Baarle wordt.

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.