Vijf Nederlanders bij Team 3M in 2014

3M             DSC_9815

Team 3M is dit jaar een opvallende nieuwkomer in het wielerpeloton. In een tijd waarin het wielrennen kampt met een imagoprobleem en geldschieters eerder weglopen dan instappen, koos de veelzijdige multinational bewust dit jaar voor de wielersport.

Team 3M is actief op het continentale niveau. In 2014 wordt er besloten of er de stap naar ProContinentaal gemaakt wordt. Het doel is om binnen een periode van vijf jaar tot de WorldTour te behoren. De ploeg streeft ernaar jaarlijks twee talenten bij de profs af te leveren.

Vooralsnog is dit een project van 3M Benelux. Wanneer het Team naar een hoger niveau door wil groeien, moeten de andere vestigingen in Europa aan het project deelnemen.

DSC_7464

Enkele resultaten van het team in 2013:

  1. In juli won de 23-jarige Wouter Wippert de openingsetappe van de Tour de Namur. De renner van Team 3M wist in de etappe van Jambes naar Doisches de Belg Walt de Winter van Lotto-Belisol U23 voor te blijven. Wippert werd tevens de eerste leider in het klassement. De week daarvoor eindigde Wippert nog als tweede in etappe 2B van Kreizh Breizh Elites. Daarnaast behaalde hij dit jaar ook diverse ereplaatsen, waaronder in de Ronde van Noord-Holland (tweede), Olympia’s Tour (twee keer derde, één keer vierde) en werd hij tussen de profrenners vierde in de Dutch Food Valley Classic. In de 66e editie van de Belgische wielerwedstrijd Halle-Ingooigem eindigde Wippert op de vierde plaats.
  2. Wouter Wippert vertrekt na dit seizoen bij zijn Belgische werkgever om in 2014 uit te komen voor de Australische ploeg Drapac Pro Cycling.
  3. In de Baronie Breda Classic in september van dit jaar eindigde Michael Vingerling net als in 2012 op de tweede plaats.

De sponsor 3M – werkgever van 84.000 mensen wereldwijd met een omzet van 30 miljard dollar – ziet de ploeg als een showroom.

De Nederlanders Michael Vingerling, Jaap de Man, Dylan en Melvin van Zijl en Sebastiaan Pot rijden in 2014 voor het Belgische team 3M. Slechts vijf renners van de ploeg van 2013 rijden in aankomend jaar ook bij de ploeg.  Voor het seizoen 2014 zijn de namen van 19 renners al bekend. De wielerploeg zal voornamelijk wedstrijden in België, Frankrijk en Nederland rijden.

DSC_9191

Selectie Team3M voor 2014:

Jaap de Man (Ned), Gertjan De Vos, Tom Devriendt, Gerry Druyts, Gregory Franckaert, Jimmy Janssens, Egidijus Juodvalkis (Lit), Sebastian Pot (Ned), Joren Segers, Christophe Sleurs, Timothy Stevens, Dylan Van Zijl (Ned), Jens Vandenbogaerde, Tim Vanspeybrouck, Stef Vanzummeren, Emiel Vermeulen, Jens Schuermans, Melvin Van Zijl (Ned), Michael Vingerling

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.