Tour de France 2014: Selectie Belkin Pro Cycling

naamloos (30 van 78)

Belkin Pro Cycling heeft zijn definitieve selectie voor de 101ste editie van de Tour de France bekend gemaakt.

Bauke Mollema is de absolute kopman van de wielerploeg in de komende Tour. De Groninger mikt op een hoge eindklassering, meldde de formatie afgelopen dinsdag.

Laurens Ten Dam zal in de schaduw van Mollema opereren als de tweede man en back-up voor Mollema, mocht er onderweg iets gebeuren. De ploeg start met zeven Nederlanders en twee Belgen.

Mollema, de nummer drie in het eindklassement  van de Tour de Suisse, is binnen de ploeg de vooruitgeschoven man voor het klassement.Ploegleider Nico Verhoeven zag in de aanloop naar de Tour in ieder geval een veelbelovende Mollema.

In de Tour de Suisse heeft Bauke met zijn manier van rijden en leiding geven, laten zien er klaar voor te zijn. Naast een goed klassement willen we met de ploeg ook een etappe winnen. Vorig jaar eindigde Mollema als zesde in de Tour.

 “We willen onze goede prestaties van vorig jaar benaderen”, zo stelt ploegleider Nico Verhoeven in een persbericht.

In de bergen zullen Mollema en Ten Dam voornamelijk steun krijgen van Stef Clement en Steven Kruijswijk.  

STEF CLEMENT
STEF CLEMENT

De 31-jarige Clement, dit jaar nog bergkoning en ritwinnaar in de Vuelta a Catalunya, keert in juli voor het eerst sinds 2009 terug in de Tour de France. ,,Stef rijdt sowieso de Tour,” bevestigt ploegleider Nico Verhoeven. ,,Hij heeft de hele aanlooproute inclusief hoogtestage doorlopen en haalt dit seizoen gewoon zijn niveau.”

Gepland was dat Kruijswijk na een zware liesoperatie voorzichtig terug zou keren in Giro en Vuelta. Na een vroege opgave in Italië sloot hij echter direct aan bij Mollema voor een hoogtestage in de Sierra Nevada.

 

DSC_8231

De overige renners uit het team zijn Lars Boom, Tom Leezer, Bram Tankink en de Belgen Sep Vanmarcke en Maarten Wynants.

  • Tourselectie Belkin Pro Cycling:

Lars Boom, Stef Clement, Laurens ten Dam, Steven Kruijswijk, Tom Leezer, Bauke Mollema, Bram Tankink, Sep Vanmarcke, Maarten Wynants.

DSC_0141

 

 

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.