Tour de France 2014: Selectie Team Europcar

DSC_5258

 

Na FDJ.fr en AG2R-La Mondiale heeft ook Team Europcar haar selectie voor de Tour de France prijsgegeven.

 De Franse WT-ploeg reist af naar Groot-Brittannië met als kopman Pierre Rolland en schaduwkopman Thomas Voeckler.

De 27-jarige Franse klimmer uit Gien aan de rivier de Loire, departement Loiret heeft de afgelopen jaren naam gemaakt in het hooggebergte van de Tour.

  1.  In 2011 won Rolland de negentiende rit in de Tour de bergetappe van Mondane naar de L’Alpe d’Huez. Rolland reed in de slotkilometers van Alpe d’Huez Samuel Sanchez en Alberto Contador uit het wiel en zorgde voor de eerste Franse zege in deze Tour.
  2.  In 2012 schreef Rolland de elfde rit van Albertville naar La Toussuire op zijn naam. In een loodzware Alpenrit, met in totaal vier stevige cols, kwam hij alleen boven op La Toussuire.
Pierre Rolland
PIERRE ROLLAND

 

Rolland reed eerder al dit seizoen de Giro d’Italia en werd in het eindklassement van de Italiaanse ronde vierde. In de koninginnenrit van de Giro 2014 tussen Ponte di Legno en Val Martello over de besneeuwde Passa di Gavia en Passo dello Stelvio kwam Rolland als derde over de streep op 1:12 van de winnaar Nairo Quintana.

Voeckler kende tot noch toe geen bijzonder seizoen. De meervoudige etappewinnaar en gele truidrager in de Tour uit Schiltigheim, departement Bas-Rhin won nog geen enkele wedstrijd en behaalde geen korte klassering in een (semi-)klassieker.

THOMAS VOECKLER
THOMAS VOECKLER

 

De 35-jarige Voeckler rijdt zijn 11e Tour en won vier etappes terwijl hij in 2012 de bergtrui won en een jaar eerder vierde werd in het algemeen klassement nadat hij lang in het geel had gereden.

Naast de klimmers Rolland en Voeckler beschikt Europcar ook over de rappe Bryan Coquard. De Franse renner uit Saint-Nazaire, Loire-Atlantique won tot dusverre dit jaar vijf wedstrijden.

Manager Jean-René Bernaudeau selecteert acht Fransen. De selectie wordt  compleet gemaakr door de Japnner Yukiya Arashiro en is de enige niet-Fransman in de ploeg. Arashiro reed dit jaar ook al de Giro d’Italia.

  • Tourselectie Team Europcar:

Pierre Rolland, Thomas Voeckler, Yukiya Arashiro, Bryan Coquard, Cyril Gautier, Yohann Gène, Alexandre Pichot, Perrig Quémeneur, Kevin Reza.

 

DSC_5249

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.