Tour de France 2014: Selectie Garmin-Sharp

naamloos (16 van 42)

 

Garmin-Sharp heeft haar selectie voor La Grande Boucle bekend gemaakt.

De Amerikaanse formatie reist met een sterk blok klassementsrenners en tijdrijders naar de start in Leeds. Andrew Talansky  lijkt de belangrijkste kandidaat voor een mooie eindklassering. Talansky won dit jaar het Critérium du Dauphiné. Sprinter Tyler Farrar wordt thuis gelaten.

De tijdritspecialist Ramunas Navardauskas won in 2013 op indrukwekkende wijze de 11e etappe in de Giro d ‘talie van Cave Del Predil naar Vajont. De Litouwer kwam na een rit over 182 kilometer alleen aan bij de Vajont-stuwdam.

ANDREW TALANSKY
ANDREW TALANSKY

De ploeg neemt met Nationaal Kampioen op de weg Sebastian Langeveld en Tourdebutant Tom-Jelte Slagter twee Nederlanders mee naar de Tour. De 29-jarige Langeveld gaat op voor zijn derde Tour deelname. Ze zullen de Amerikaan Andrew Talansky bijstaan, die namens de ploeg een goed klassement moet rijden.

Slagter Tom Langeveld Sebastiaan

 

Opvallendste afwezige in de Garmin-selectie is David Millar. De Brit kreeg op het laatste moment te horen dat hij geen deel meer uit maakt van de Tourselectie, waardoor hij de Tourstart in zijn thuisland aan zijn neus voorbij ziet gaan.

  • Tourselectie: Team Garmin-Sharp

Andrew Talansky, Tom-Jelte Slagter, Sebastian Langeveld, Janier Alexis Acevedo, Jack Bauer, Benjamin King, Alex Howes, Ramunas Navardauskas, Johan Vansummeren.

 

naamloos (24 van 61)

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.