Tour de France 2014: Selectie Lampre-Merida

naamloos (37 van 78)

 

Lampre-Merida heeft na de nationale kampioenschappen zijn Tourploeg  bekend gemaakt.

De Italiaanse ploeg zal in Leeds aan de start verschijnen met een vrij brede selectie. De ploeg zal voor het algemeen klassement inzetten op de regerende Portugese wereldkampioen Rui Costa uit Póvoa de Varzim.

Rui Costa wist vorige week zijn eerste zege in de regenboogtrui te pakken, door de Tour de Suisse voor de derde maal op rij winnend af te sluiten.

De ploeg rekent op Sacha Modolo in de massasprints, die Davide Cimolai en Ariel Maximiliano Richeze in zijn sprinttrein heeft. Modolo schreef de vijfde rit in de Tour de Suisse op zijn naam. De Italiaanse renner uit Conegliano in de regio Veneto was de snelste in de sprint voor Peter Sagan in een gevaarlijke finale die ontsierd werd door een zware val van Mark Cavendish.

De wielerformatie neemt de 41-jarige Chris Horner mee naar Frankrijk. De Amerikaan won de afgelopen editie van de Vuelta a España.

De Portugese renner Nelson Oliveira uit Vilarinho do Bairro, die bij het Nationaal Kampioenschap in Sabugal de dubbel (tijdrit- en wegkampioen)pakte zal zijn kopman Rui Costa zoveel mogelijk bijstaan.

Jose Rodolfo Serpa schreef de Trofeo Laigueglia op zijn palmares, de eerste belangrijke ééndagskoers van het seizoen in Italië. De Colombiaanse renner won de wedstrijd over een afmattende omloop van 181 km langs de Ligurische kust.

Uit de voorselectie zijn de Italianen Filippo Pozzato en Matteo Bono afgevallen.

 

  • Tourselectie Lampre-Merida:

Davide Cimolai, Rui Costa,Kristijan Durasek, Chris Horner,Sacha Modolo, Nelson Oliveira, Ariel Maximiliano Richeze, José Rodolfo Serpa, Rafael Valls.

 

naamloos (35 van 78)

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.