Tour de France 2014: Selectie Tinkoff-Saxo

naamloos (40 van 42)

 

De Russische WorldTour-formatie Tinkoff-Saxo van Oleg Tinkov heeft de ploeg voor de 101ste editie van de Tour de France bekend gemaakt.

Alberto Contador is de kopman en gaat met een sterke ploeg op jacht naar Tourwinst. De Poolse renner Rafal Majka uit Krakau behoort tot de groep die kopman Alberto Contador aan de gele trui moet helpen.

Laatstgenoemde meldde vorige week nog te balen van zijn onverwachte plaats in de Tourselectie. De Pool reed al een sterk klassement in de Giro d’Italia en snakte naar rust.

Contador schreef dit seizoen al de Vuelta Ciclista al Pais Vasco en de Tirreno Adriatico op zijn naam.

De Spanjaard uit Pinto bij Madrid zag Roman Kreuziger vorige week wegvallen, maar kan in het hooggebergte nog altijd rekenen op de diensten van Michael Rogers, Nicolas Roche, Jésus Hernández, Sergio Paulinho en Rafal Majka.

ALBERTO CONTADOR
ALBERTO CONTADOR

 

De Australiër Michael Rogers won de twintigste rit in de Giro d’Italia, met aankomst op de verschrikkelijke Monte Zoncolan.

De 34-jarige routinier uit Barham in de Australische deelstaat Nieuw-Zuid-Wales reed op de steilste stukken van de gevreesde slotklim de concurrenten één voor één uit het wiel en won overtuigend.

Nicolas Roche schreef in juni de tweede etappe van de Route du Sud op zijn naam. De Ier reed op de slotklim naar Val Louron weg uit het peloton en pakte ook de leiding in het klassement. Ploeggenoot Michael Rogers eindigde als tweede voor Alejandro Valverde.

De ploeg rekent op Daniele Bennati uit Arezzo in de sprints, terwijl Michael Morkov en Matteo Tosatto de Tourploeg volledig maken.

Roman Kreuziger is de grote afwezige in de Tourploeg. De Tsjech is verwikkeld geraakt in een dopingzaak vanwege afwijkende waarden in 2011 en 2012 in zijn bloedpaspoort.Tinkoff-Saxo stelt Kreuziger voorlopig niet op in wedstrijden.

  • Tourselectie Tinkoff-Saxo:

Alberto Contador, Michael Rogers, Nicolas Roche, Rafal Majka, Sergio Paulinho, Jesús Hernández, Michael Morkov, Daniele Bennati en Matteo Tosatto.

naamloos (42 van 78)

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.