Tour de France 2015 : Selectie Lampre-Merida

Lampre-Merida heeft na de nationale kampioenschappen ook de Tourploeg bekend gemaakt.

De Italiaanse ploeg zal in Utrecht aan de start verschijnen met een vrij brede selectie. De ploeg zal voor het algemeen klassement inzetten op Rui Costa uit Póvoa de Varzim.

De Portugees die in 2013 wereldkampioen werd in Firenze en drievoudig ritwinnaar in de Tour, in 2011 op Super-Besse-Sancy en 2013 op Le Grand Bornard en in Gap. Hij krijgt onder andere hulp van zijn landgenoot Nelson Oliveira. Voor de sprints zijn Filippo Pozzato en Davide Cimolai geselecteerd.

Costa wordt bergop bijgestaan door Rafael Valls, Kristijan Durasek, Ruben Plaza en José Serpa.

Ook Filippo Pozzato uit Sandrigo in de provincie Vicenza maakt in Utrecht zijn opwachting voor een nieuwe Tour. De 33-jarige Pippo – tweevoudig ritwinnaar in 2004 in St.Brieux en in 2007 in Autun neemt voor het eerst sinds 5 jaar weer deel aan La Grande Boucle.

De Italiaanse ploeg heeft ook de Kroaat Kristijan Durasek geselecteerd, hij won dit jaar het eindklassement in de Tour of Turkeye en de eerste rit in lijn in Risch-Rotkreuz in de Tour de Suisse.

Tourselectie Lampre-Merida:

Matteo Bono, Davide Cimolai,Rui Costa, Kristijan Durasek, Nelson Oliveira, Rubèn Plaza Molina, Filippo Pozzato, Josè Serpa Perez en Rafael Valls Ferri.

images 2

 

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.