Eneco Tour 2015: Selectie LottoNL-Jumbo

DSC_9439 _DSC3831

LottoNL-Jumbo heeft de definitieve selectie voor de Eneco Tour 2015 bekend gemaakt. Voor de Lotto-formatie zijn de 24-jarige Wilco Kelderman uit Barneveld en de 23-jarige Moreno Hofland uit Roosendaal de voornaamste speerpunten binnen de selectie.

Eneco-tour-2015-map

Vooral van sprinter Hofland wordt door de ploegleiding veel verwacht:” Moreno toonde in enkele ééndagskoersen over een goede vorm te beschikken. We nemen dan ook enkele renners mee die hem goed kunnen afzetten”, aldus ploegleider Nico Verhoeven.

_DSC4559

Hofland heeft veel zin in de meerdaagse etappekoers die maandag van start gaat in Bolsward. De Brabander heeft vooral de tweede en vierde etappe rood omcirkeld: “Die ritten finishen in Breda en Hoogerheide, allebei vlakbij mijn woonplaats Roosendaal”.

wilco-kelderman

Wilco Kelderman is de tweede kopman bij LottoNL-Jumbo. Hij wordt vooral meegenomen voor een goede eindklassering. De Eneco Tour wordt zijn eerste belangrijke wedstrijd na de Tour de France. Hij eindigde als 79e in La Grande Boucle.

Ploegleider NicoVerhoeven tempert op dat vlak de verwachtingen: “Wilco is niet geheel fit uit de Tour gekomen, dus het is even afwachten hoe hij ervoor staat. De vierde dag, een tijdrit, wordt cruciaal voor hem en het klassement.”

Kelderman hoopt op een plek in de top 10 van het klassement in de Eneco Tour. De individuele tijdrit in Hoogerheide in de zuidwesthoek van de provincie Noord-Brabant, vindt Kelderman wel gaaf. De Nederlandse Kampioen Tijdrijden heeft er echt zin in om zijn rood-wit-blauwe kampioenstrui te tonen en te gaan knallen.

DSC_9211

De sterke en ervaren Maarten Tjallingii haalde dit jaar de Tour-selectie niet. Als er minder bergritten waren geweest, dan hadden we waarschijnlijk wel voor hem gekozen”, deelde Verhoeven in juli bij de NOS mede.

Net zoals bij de Tourstart in Utrecht zullen ook de renners van de Eneco Tour hun entree maken op het water. Bij de ploegenpresentatie op zondag 9 augustus zullen alle teams in bootjes over de grachten van Bolsward varen.

  • Selectie LottoNL-Jumbo voor Eneco Tour 2015:

Wilco Kelderman, Moreno Hofland, Jos van Emden, Rick Flens, Maarten Tjallingii, Tom Leezer, Robert Wagner en Maarten Wijnants.

DSC_9441

 

 

 

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.