Tour de France 2016: Selectie Giant-Alpecin

_DSC5235

250px-Flag_of_Germany_(state)_svg

Team Giant-Alpecin heeft de selectie voor de Tour de France bekendgemaakt. De selectie bevat vijf Nederlanders.Warren Barguil is de kopman van de Duitse wielerploeg voor het gebergte en voor een plaats in de top-tien. Vorig jaar eindigde de Fransman op de 14e plaats bij zijn Tour-debuut. Deze maand eindigde de 24-jarige Barguil uit Plouay in het departement Morbihan (regio Bretagne) als derde in het eindklassement van de Tour de Suisse.

JOHN DEGENKOLB

Na het dramatische trainingsongeval van begin dit jaar kon John Degenkolb een kruis maken over de voorjaarsklassiekers. Hopelijk is de 27-jarige Degenkolb terug op niveau en lukt het hem om een ritzege te behalen. Met Big John uit Frankfurt Am Main beschikt de ploeg over een afmaker op glooiend terrein en lastige aankomsten.

Tom Dumoulin

Voor de tijdrit rekent Giant dan weer op Tom Dumoulin, die in de Tour op weg is naar een mogelijke Olympische tijdrittitel in Rio. Bij het NK Tijdrijden 2016 op Goeree-Overflakkee werd Dumoulin deze week opnieuw nationaal kampioen tijdrijden. Op het parkoers in Middelharnis was de renner van Giant-Alpecin ruim een halve minuut sneller dan de concurrentie. De Maastrichtenaar moeten we uiteraard ook in de gaten houden voor de aankomsten bergop

DSC_9678

Vorig jaar bezorgde Simon Geschke zijn ploeg de eerste ritzege van deze Tour.De 29-jarige Geschke uit Berlijn schreef de eerste Alpenetappe op zijn naam. Der Berliner reed weg uit een grote kopgroep van 28 man en bleef op de slotklim naar Pra-Loup uit de greep van zijn achtervolgers.

Opvallende afwezige in de selectie is de 33-jarige Koen de Kort uit Liempde, die er voor het eerst sinds 2011 niet bij is. Ook Zico Waeytens en Bert De Backer werden niet geselecteerd.

_DSC5161

Tourselectie Giant-Alpecin:

Warren Barguil, Roy Curvers, John Degenkolb,Tom Dumoulin, Laurens ten Dam, Simon Geschke,Georg Preidler, Ramon Sinkeldam en Albert Timmer.

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.