18-07 TOUR 2017 – Etappe 16 Le Puy-en-Velay – Romans-sur-Isère (165 km)

LE PUY-EN-VELAY

Na de tweede rustdag vertrekt de karavaan in de beslissende week uit Le Puy-en-Velay in het departement Haute-Loire richting de Alpen. De aankomstplaats is Romans-sur-Isère in het departement Drôme (regio Auvergne- Rhône-Alpes).

De etappe voert de karavaan over geaccidenteerd door de Rhônevallei. Na 20,5 kilometer doemt een helling van de derde categorie op de Côte du Boussoulet (4,5 km à 6,3%). Na het ronden van de top op 1.204 meter gaat het in een snelle afdaling richting Chambon-Sur-Lignon (971 m).

Het parcours voert het peloton met dalende en oplopende wegen naar de Col du Rouvey (1.250 m). De klim van de vierde categorie is 2,8 kilometer lang met een gemiddeld stijgingspercentage van 5,6 %. Daarna gaat het in een lange dalende lijn naar de gemeente Saint-Félicien (526 m).

Op 43,5 kilometer van de meet wacht er nog een tussensprint met punten voor de groene trui in Chantemerle-Les-Blés (187 m).

Het zal voor de sprintersploegen lastig worden het peloton bijeen te houden in de slotfase op de plattelandswegen.

ROMANS-SUR-ISÈRE

In de laatste honderden meters voor de meet loopt de weg nog stevig met vals plat omhoog in de straten van Romans-sur-Isère. Aan de meet zijn er 10, 6 en 4 seconden te verdienen voor de eerste drie renners.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.