WK WIELRENNEN 2020 IN DE BONDSSTAAT ZWITSERLAND

MARTIGNY

Het WK wielrennen van 2020 in Zwitserland kent mogelijk een parcours met meer hoogtemeters dan dat van Innsbruck. Dat blijkt uit een artikel in de Zwitserse media.

Het WK in Innsbruck kende ruim 5.040 hoogtemeters. De eerste geruchten van het parcours vanuit de stad Martigny gaan richting de 6.000 hoogtemeters. De tweede stad van het kanton Wallis ligt op de route naar Verbier en de Grote Sint-Bernhardpas in het zuidwesten van Zwitserland. De bergpas verbindt het Zwitserse Val d’ Entremont met het Valle d ’Aosta in het noordwesten van Italië.

Vanuit de startlocatie Martigny voert de rit door het gebergte naar de Col de Champex (11,1 kilometer à 7,9%) en de gemeente Sion, de hoofdstad van het kanton Wallis. Na de passage door Sion keert het peloton terug richting Martigny voor het lokale stratencircuit met een lengte van 19,5 kilometer. De lokale ronde wordt 7 keer afgelegd met daarin  telkens de beklimming van de Col de La Petite Forclaz. De klim was in 2015 al eens opgenomen in het roadbook van de Tour de Romandie, in de etappe met finish ter hoogte van het meer van Champex-Lac

 

CAMPEX – LAC

 

Een van de initiatiefnemers van het project Alexandre Debons, heeft zich uitgelaten over het traject. De beklimming van de Col de La Petite Forclaz van 3,8 kilometer aan 10,5% moet de scherprechter in de lokale ronde rond Martigny worden.

 

UCI – AIGLE

De Wereldkampioenschappen 2020 worden ingeluid in Aigle in het kanton Vaud. In de gemeente zetelt de Internationale Wielerbond UCI. De organisatie is gehuisvest in het UCI Centre mondial du cyclisme aan de oevers van de rivier de Rhône.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.