Vuelta 2013 – Selectie: Team Vacansoleil-DCM

Vacansoleil-DCM

Vacansoleil-DCM staat komende zaterdag met vier Nederlandse renners aan de start van de Vuelta à España.  De ploeg heeft voor de Vuelta een team geselecteerd, dat bestaat uit jonge veelbelovende renners en mannen met ervaring. De formatie werd  5 jaar geleden opgericht en is nog altijd op zoek naar een nieuwe sponsor voor volgend jaar.

Vorig jaar eindigde de Pool Tomasz  Marczynski als beste Vacansoleil-DCM-renner op de 15e plaats op bijna 21 minuten van eindwinnaar Alberto Contador

Thomas De Gendt, de man uit Sint-Niclaas, bezorgde de ploeg de eerste overwinning van het seizoen 2013 door de 7e en laatste etappe van de Ronde van Catalonië te winnen. In 2012 eindigde hij op de 3e plaats in het eindklassement van de Giro d’Italia. De Gendt won op indrukwekkende wijze in dat jaar de koninginnenrit over 218 kilometer van Val di Sole naar de Passo dello Stelvio, waar hij op de slotklim solo over de meet kwam.  De Gendt heeft de ambitie om in Spanje een goed klassement neer te zetten.

Grega Bole bezorgde zijn werkgever een etappezege in de Tour de l’Ain. De Sloveense sprinter bleef de Italiaan Fabio Felline en Duitser Fabian Wegmann voor. Voor Bole betekende de overwinning zijn eerste van dit seizoen.

Wout Poels zorgde deze maand voor Nederlands succes in de Tour de l’Ain. De Limburgse renner uit Blitterswijck finishte in de laatste bergachtige etappe vlak voor Romain Bardet (AG2R- La Mondiale).

Poels ging in de Tour de France van 2012 hard onderuit en moest lang revalideren.  De ritwinst in de Tour de l’Ain is zijn eerste grote zege sinds die val. Wel werd hij dit jaar 28e in de Tour en tiende in de Tirreno-Adriatico.

Johnny Hoogerland soleerde in Kerkrade oppermachtig naar de nationale titel op het NK Wielrennen. De renner uit Zeeland kwam na ruim 228 kilometer solo over de finish.

Lieuwe Westra prolongeerde zijn nationale titel tijdrijden in het Groningse Winsum. Westra was na 52.6 kilometer vier seconden sneller dan Niki Terpstra die op de 2e plaats eindigde.

De 22-jarige Barry Markus zal debuteren in een grote ronde. Aanvankelijk was het de bedoeling dat de sprinter deel zou nemen aan de Giro d’Italia, maar een gebroken duim gooide roet in het eten.

Vijf van de negen renners  reden in juli al de Tour. De andere vier gingen met de ploeg op hoogtestage als voorbereiding op de Vuelta.