Vuelta 2013 – Selectie: Team Euskaltel-Euskadi

Euskaltel-Euskadi
Euskaltel-Euskadi

Euskaltel-Euskadi heeft haar selectie voor de Vuelta a España bekend gemaakt. De Baskische formatie vertrekt met Samuel Sanchez als kopman naar de Vuelta.

Met Samuel Sanchez als kopman mikt de wielerploeg op een podiumplaats. De 35-jarige Spanjaard eindigde in de Vuelta al twee keer op het podium en hoopt in de komende editie mee te kunnen doen om de eindzege.

In 2006 won Sanchez de 13e etappe van Guadalajara naar Cuenca over 170 kilometer. In 2009 eindigde hij op de 2e plaats in het eindklassement. Sanchez sloeg eerder dit jaar de Tour over nadat hij flink verzwakt uit de Giro was gekomen.

De Olympische kampioen van 2008 (Peking) krijgt in de Vuelta een sterk team met zich mee, met onder anderen Igor Antón, Mikel Nieve, Egoi Martinez en Gorka Verdugo.

Igor Antón won al 4 etappes in de Vuelta. In 2010 maakte de Bask een sterke indruk. Hij won twee ritten en ging aan de leiding in het algemeen klassementtoen het noodlot toesloeg. Met een sleutelbeenbreuk moest Antón de Vuelta verlaten. Vorig jaar in de 19e etappe won Igor Antón de 19e rit in de Vuelta. De rit ging van Noja naar Bilbao over 158 kilometer. De Spanjaard reed solo naar de zege in zijn Baskische achtertuin.

Mikel Nieve won in 2010 de 16e etappe van Gyon naar Cotobello over 179,3 kilometer. Op de slotklim naar Cotobello soleerde de toen 26-jarige Nieve naar de derde Euskaltel-ritzege van deze ronde.

In 2006 won Egoi Martinez de 11e etappe van Torrelavega naar Burgos over 165 kilometer. De Spanjaard reed in de slotfase van de rit weg bij zijn vluchtmakkers Aleksandr Oesov en Inigo Landaluze en kwam solo over de finishlijn.o

Pablo Urtasun bezorgde zijn ploeg de eerste seizoenzege door de eerste etappe van de 28e Vuelta a Castilla y Leon (2.1) op zijn naam te schrijven. De 33-jarige Bask won na een etappe van 194.8 kilometer de sprint van de Italiaan Francesco Lasca (Caja Rural-RGA) en zijn landgenoot Enrique Sanz (Movistar Team).

“We beschikken over een zeer compleet team,” zegt ploegleider Igor Gonzalez de Galdeano. “Met Sanchez hebben we een renner die weet hoe het voelt om op het podium te staan en daarnaast beschikken de knechten ook over veel ervaring.”

Selectie: Euskaltel-Euskadi:

Samuel Sanchez, Igor Anton, Mikel Nieve, Mikel Landa, Egoi Martinez, Gorka Verdugo, Jorge Azanza, Juanjo Oroz en Pablo Urtasun.

 

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.