Vuelta 2013 – Selectie: Team Movistar

Team Movistar
Team Movistar

De Spaanse wielerformatie Movistar heeft maandag de selectie bekend gemaakt voor de Vuelta a España. De ploeg steunt weer voor een groot gedeelte op de 33-jarige Valverde en is dan ook de kopman voor het team in de Vuelta. Naast kopman Valverde gaat Movistar met nog zes Spanjaarden van start.

Valverde, in 2009 winnaar van de Spaanse wielerronde hoopt voor een podiumplaats te kunnen gaan. Zijn Colombiaanse ploeggenoot Nairo Quintana, tweede in de Tour en winnaar van twee truien, slaat de Vuelta over.

Vorig jaar was er een hoofdrol van de dag weggelegd voor Alejandro Valverde, doordat hij de 3e rit naar Eibar in de Vuelta wist te winnen. De Spanjaard van Movistar drukte zijn wiel in de 155 km lange rit na een millimetersprint, iets eerder over de meet dan zijn landgenoot Joaquim Rodriguez. Valverde werd meteen ook de nieuwe leider in het klassement en nam de leiderstrui over van zijn land- en ploeggenoot Jonathan Castroviejo.

Valverde boekte dat jaar in Andorra zijn tweede ritzege geboekt in de 67e Vuelta a España.  De Spaanse renner van Movistar was in de zware etappe tussen Lleida en de top van de Collada de la Gallina zijn landgenoten Joaquim Rodríguez en Alberto Contador de baas. In een spannende finale bergop wist de Spanjaard zijn landgenoten voor te blijven en te verslaan.

Tevens won Movistar de ploegentijdrit in de 67ste Ronde van Spanje. Over 16,5 kilometer was de Spaanse formatie in Pamplona met een tijd van 18 minuten en 51 seconde de snelste equipe en schreef daarmee de eerste rit op zijn naam.

Dit jaar schreef Alejandro Valverde dit jaar de 59e editie van de Vuelta a Andalucia Ruta Ciclista del Sol (2.1) op zijn naam. De Spanjaard wist de proloog en de slotetappe te winnen.

In de eerste Pyreneeënrit van de Tour de France 2013 naar aankomstplaats Ax 3 Domaines eindigde Alejandro Valverde op de derde plaats. In de rit kwam Chris Froome alleen aan op Ax 3 Domaines en reed al zijn concurrenten op een flinke achterstand. Een kleine minuut later gevolgd door zijn Australische ploeggenoot Richie Porte.

In de 13e etappe naar Saint-Amand-Montrond  in de Tour kampte “ El Imbatido”  met materiaalpech. Valverde werd de grote verliezer van de dag. De Spanjaard, voor de rit de nummer 2 in het klassement, reed op een beslissend moment lek en verloor bijna 10 minuten. De vlakke etappe leek op voorhand niet veelbelovend, maar de harde wind zorgde voor spektakel. Het peloton viel op de onbeschutte wegen in waaiers uiteen en zetten de Tour volledig op zijn kop.

Selectie Movistar:

Alejandro Valverde, Beñat Intxausti, José Herrada, Javier Moreno, Imanol Erviti, Iván Gutiérrez, Pablo Lastras , de Italiaan Eros Capecchi en de Pool Sylwester Szmyd.

 

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.