Tour de France 2015 : Selectie Orica-GreenEdge

De Australische wielerploeg Orica-GreenEdge heeft afgelopen dinsdag de selectie voor de Tour op de Website bekend gemaakt. De WorldTour-ploeg komt met ambitie aan de start in Utrecht, ze willen op diverse vlakken voor ritzeges gaan.

Vorig jaar verliep de Tour niet al te best voor het team. Er werden geen ritzeges geboekt. De 34-jarige Michael Albasini uit Lanterswil in het kanton Thurgau was op de 70ste plaats in Parijs de best geklasseerde renner van de formatie.

De twee speerpunten in de Australische selectie zijn de 35-jarige Simon Gerrans uit Goughs Bay en de 25-jarige Michael Matthews uit Canberra in het Capital Territory. Gerrans, al goed voor twee individuele ritzeges in 2008 op Prato Nevoso (It) en in 2013 met aankomst in Calvi op het eiland Corsica, leidt het team.

Simon Gerrans

Voor Bling Matthews wordt het zijn Tour-debuut. Dit seizoen startte hij ook al in de Giro d’Italia. De derde etappe in de Giro werd gewonnen door Matthews. De drager van de Maglia Rosa was de snelste in de sprint in Sestri Levante.

Matthews Michael Weening Pieter

De 32-jarige Pieter Weening uit Harkema maakt ook deel uit van het team. Het is de twintigste Nederlander die dit jaar vertrekt in Le Grande Boucle. Het wordt zijn zesde deelname in de grootste wedstrijd van het seizoen. De laatste keer dat hij startte was in 2012.

Verder bestaat de selectie uit de jonge 22-jarige Britse tweeling Adam en Simon Yates, de Zwitser Michael Albasini, de Zuid-Afrikaan Daryl Impey en de Canadees Svein Tuft.

  • Dit is de meest evenwichtige groep die we ooit naar een grote ronde hebben afgevaardigd. Er liggen heel wat mogelijkheden, de komende maand ziet er veelbelovend uit.’zegt sportief directeur Matt White.

 

Tourselectie Orica-GreenEDGE:

Michael Albasini, Luke Durbridge, Simon Gerrans, Daryl Impey, Michael Matthews, Svein Tuft, Pieter Weening, Adam Yates en Simon Yates.

tour-de-france-logo-on-france-flag_1920x1080_746-hd

 

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.