Tour de France 2015 : Selectie Team Europcar

_DSC3833

Na FDJ.fr en Cofidis heeft ook Team Europcar haar negenkoppige selectie bestaande louter uit Franse renners voor de Tour de France bekend gemaakt.

De Franse Pro-continentale ploeg reist af naar Utrecht met als kopman Pierre Rolland en schaduwkopman rittenkaper Thomas Voeckler.

De 27-jarige klimmer Rolland uit Gien aan de rivier de Loire, departement Loiret heeft de afgelopen jaren naam gemaakt in het hooggebergte van de Tour. De Fransman meervoudig etappewinnaar in de Tour eindigde vorig jaar als vierde in het eindklassement van de Giro d’ Italia. Maar moest in het verleden vaak het kopmanschap voor het algemeen klassement delen met Thomas Voeckler, maar mag nu volledig voor eigen rekening gaan

 

Bryan Coquard
Bryan Coquard

Naast Rolland en Voeckler heeft het team met de 23-jarige Bryan Coquard uit Saint-Nazaire in het departement Loire-Atlantique een beloftevolle sprinter in de gelederen. Met Coquard heeft Europcar een sprinter die mee kan doen om het groen, getuige zijn derde plaats in het puntenklassement van de vorige Tour de France.

Het is Europcar er veel aan gelegen een goede Tour te rijden, omdat de ploeg nog altijd op zoek is naar een geldschieter voor volgend seizoen.

_DSC3809

Tourselectie Team Europcar:

Pierre Rolland, Thomas Voeckler, Bryan Coquard, Cyril Gautier, Yohann Gène, Bryan Nauleau, Perrig Quémeneur, Romain Sicard en Angelo Tulik.

tour-de-france-logo-on-france-flag_1920x1080_746-hd

 

 

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.