Tour de France 2015 : Selectie Team Sky

De Britse wielerformatie Sky heeft de selectie bekend gemaakt, die op 4 juli in Utrecht op het startpodium zal staan van de102ste editie van de Tour de France.

Chris Froome
Chris Froome

De 30-jarige Britse kopman Chris Froome voert de negenkoppige selectie aan en beschikt over een van de sterkste ploegen in de Ronde.

Wout Poels maakt ook deel uit van de selectie die Chris Froome in zijn missie zal bijstaan een tweede Tourzege te behalen. De Limburger uit Blitterswijck, die in het Critérium du Dauphiné zijn rentree maakte na een in de Waalse Pijl opgelopen schouderblessure, maakte in de Franse rittenkoers een zodanig goede indruk dat Sky hem selecteerde voor de grootste ronde van het jaar.

Poels is niet de enige superknecht van Froome. Met de Britse kampioen op de weg Peter Kennaugh, Geraint Thomas, de Duitser Leopold König en de Ier Nicolas Roche heeft Froome een geweldige trein bergop tot zijn beschikking. Ian Stannard en Luke Rowe gaan mee als knechten voor de kasseienetappes en de ploegentijdrit.

De Australiër Richie Porte uit Launceston in het noorden van Tasmanië zal in Utrecht ook zijn opwachting maken. The Fish zal gebrand zijn op revanche na een teleurstellende Giro d’Italia, eerder dit jaar. Porte startte daar als kopman, maar moest na twee weken de strijd voortijdig staken na aanhoudende tegenslag.

Tourselectie Team Sky:

Chris Froome, Richie Porte, Geraint Thomas, Peter Kennaugh, Ian Stannard, Luke Rowe, Nicolas Roche, Leopold König en Wout Poels.

mzl_pbglulvn

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.