15-07 TOUR 2016 – PARCOURS RIT 13 Bourg-Saint-Andéol – La Caverne du Pont d’Arc 37,5 km (ITT)   Leave a comment

 

BOURG-SAINT-ANDEOL

BOURG-SAINT-ANDEOL

De dag na de Mont-Ventoux staat de eerste individuele tijdrit van deze Tour op het routeschema. Het is een behoorlijk lastige rit met 7 kilometer klimmen en nog eens 3 kilometer omhoog in de slotfase geschikt voor de erkende specialist van dienst. De rit tegen de klok is groot genoeg voor belangrijke verschillen en zal het klassement doen herschikken.

Het startpodium staat opgesteld in Bourg-Saint-Andéol in de regio Rhône-Alpes in het zuidoosten van Frankrijk. De rit voert naar La Caverne du Pont d’Arc vlak bij Vallon Pont d’Arc in het departement Ardèche.

Vallon-Pont-d'Arc

Vallon-Pont-d’Arc

Het is een kloof uitgesleten door de rivier de Ardèche en herbergt enorme rotsformaties van kalksteen. Bekend is vooral de loopbrug de Pont-d’Arc. Het is de eerste keer dat de Tourkaravaan neerstrijkt in La Caverne du Pont d’Arc.

TDF16_PROFIL-ETAPE_13

 

Vanuit het vertrek gaat het 7 kilometer omhoog naar de Côte de Bourg Saint-Andéol (409 m).Na 22,5 kilometer bereiken de renners de Col du Serre de Tourre (323 m). De lengte van de klim is 2,8 kilometer en kent een gemiddeld stijgingspercentage van 7,96 %. Daarna gaat het in een dalende lijn naar Vallon Pont d’Arc. In de slotfase gaat het dan weer omhoog naar La Caverne du Pont d’Arc (270 m).

.

.

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: